Przecier pomidorowy

WP_20150729_001Sposobiłem się do zrobienia przecieru już w ubiegłym roku. Wówczas mi nie wyszło, z różnych zresztą powodów… W tym roku się udało…
Przepis jest naprawdę prosty, 4 kilogramy pomidorów i sól z pieprzem… Pomidory odparzyłem, zerwałem skórkę i wyciąłem twardy środek. Następnie wrzuciłem do garnka i zmiksowałem blenderem … gotowałem, od czasu do czasu mieszając… Na koniec gotowania dodałem soli i pieprzu do smaku … swojego smaku :)
I teraz najważniejsze, jeśli chcemy mieć gęsty przecier gotujemy dłużej, jeśli rzadszy gotujemy krócej… ja zrobiłem gęstszy … w sumie z 4 kg pomidorów wyszło mi 10 małych słoiczków przecieru…. Będzie pyszna pomidorowa…. :)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.